Szeghalmi Anita

Adtam egy nagy pofont magamnak és lefogytam!

Mikor az életed egy "Muppet Show", akkor jöhet a fogadalom.

2019. január 28. - C.D.T.

   Három hónapja minden nap úgy kelek fel, na most megmutatom és úgy fekszek le, hogy a kezemben egy tábla csoki, mikor még a pörköltszaftot sem nyaltam le a számról. 
Siránkozva nézegetem a tavalyi tengerparti szelfijeimet, amit folyamatosan kinagyítok, hogy biztosan én vagyok e rajta, majd bánatomban beteszem a Bridget Jones-t és benyalom a maradék fagyit a mélyhűtőből. 
Reggel mikor induláskor bemegyek a gardróbba kiveszem a ruháimat, majd rájövök, hogy a kedvenc gatyáim csak térdig jönnek fel, a pólóim meg úgy feszülnek rajtam, hogy a domborzati térkép hozzám képest kutya...
Régen egy hajszárítás is hozzá tett a napomhoz, ma már a VIP szalonbérlet is kevés lenne, hogy azt mondjam, Anita, ma nagyon jól nézel ki! Persze érthető nemrég szültem, nyugtatom magam, majd nagyot harapok az oreos milkámból nyugtázva, hogy ő a legújabb legjobb barátom.

yoga.jpeg

Tovább

Babával a "felhők felett"

Nyaral az egész család

Nagyanyám annak idején a faluból sem járt ki, nemhogy az országból. Neki az volt a természetes, hogy a faluhatár az tényleg határ. Mikor végig ment a pékhez vezető úton, mindenki köszönt neki. Szerette az otthonát, sosem vágyott messzebbre a családjától és a szomszéd Margit nénitől. Otthon megvolt mindene. Tíz gyerek, harminc unoka, s majd annyi dédunoka, köztük én. 
 
1512656981175.jpg

Tovább

A "Rossz anyák" a legjobb fejek

"Rossz anya" vagyok...

Amióta Hollywood kidobta a Rossz anyák c. filmet, legalább háromszor megnéztem. Istenként tisztelem Mila Kunist, Kristen Bellt és Kathryn Hahnt( az a nő beszarás) , avagy Amit, Kikit és Carlat. Tökéletes karakterek. Nincs anya, aki ne tudna azonosulni egy egy jelenettel és biztos vagyok benne, hogy mindenki ismer legalább egy stréber Gwendolynt (Christina Applegate) a környezetében, akit egyszer szívesen pofon vágna.

img_1625.jpg

Tovább

Anya vagyok, boldog vagyok

A koraszülöttek világnapja margójára

Egy időre eltűntem, de most itt vagyok. Mentségemre szolgál az alábbi irományom, olvassátok szeretettel

Édes pici csoda érkezett...

Az isteni Famara partján állva, a bőrömet és a lelkemet egyaránt, édesen simogatta a meleg szellő, lábamat pedig a hideg óceán gyöngyöző hullámai.
2016 december hatodika. Alig pár hónapja, hogy az én "áfonyámat" elvesztettem. El tudtam engedni... 
Talán azért, mert túl erős vagyok, de lehet azért, mert túl gyenge. 
Kettesben utaztunk, az év utolsó pihenése volt. Ahol lehetett ölelkeztünk, csókolóztunk és boldogan nevetgéltünk. Ettünk, ittunk, éjszakánként táncoltunk, egymás karjaiban aludtunk, szerelmesen.

Hazaérve az arcunkon huncut mosoly uralkodott. Mikor egymásra néztünk, csillogott a szemünk úgy, ahogy még sohasem, nem is sejtetve hogy egy aprócska élet, ugyan így tett odabent.

img_1557.jpg

Tovább

Mit jelent az "énidő" egy sikeres nő életében...

Ma felébredtem, belenéztem a tükörbe és azt mondtam, megállj, nincs tovább. Azonnal kérek egy időpontot, a fodrászhoz, a masszőrhöz, a kozmetikushoz és valami mentorhoz, aki segít rendezni az életem. Hetek óta vágyom egy jó futásra a parkban,  egy szabadnapra, hogy legyen időm lomtalanítani a lakást, egy beszélgetésre a barátnőimmel, de esélytelen.  Ahogy magamra nézek, egy  forró fürdővel, finom borral és a kedvenc könyvemmel a kezemben is  beérném. Azt érzem, hogy az “énidőm” valahol a pince legmélyére bújt előlem és a mindennapok édes terhe a vállamon, a hátamon a lelkemen, de legfőképpen a szemem alatt egy nagy táskában összegyűlve éktelenkedik, pihenésért kiáltva.

q27a1592.jpg

Tovább

Sorra nyílnak a privát éttermek, igazi ínyenceknek...

Le a menzakajával, a parasztvakítással és a minősíthetetlen kiszolgálással, vagyonokért!

A mai, elektronikus „okos” világunkban, ami a családi és baráti kapcsolattartást erősen korlátozza, egyre nagyobb bennünk a nosztalgia és az erősödő vágy, hogy visszataláljunk a meghitt összejövetelek világához. Ahhoz a világhoz, mikor szabadon, kötetlenül tudunk mi barátok, munkatársak, családtagok találkozni. Egy-egy délutánt, vagy akár egy egész napot egymás társaságában eltölteni, közösen főzni, étkezni, étkezés után jókat beszélgetni.

1486923099391.png

Tovább

Hómenők kupa Magyarország első számú gyereksíversenye.

Ma Magyarországon a második legnépszerűbb sport a síelés. Évről évre nyílnak a síiskolák és ez által az oktatási és utazási lehetőségek elérhetővé válnak. A gyermekek országos szinten, több clubnál sajátíthatják el a sí és a snowboard szeretetét. Akik tehetségesebbek, vagy úgy érzik, komolyabban űznék ezt a sportot, csatlakozhatnak a választott club versenycsapatához. Ez nem azt jelenti, hogy úgynevezett amatőr szinten nem mérhetik össze tudásukat, csak a clubok versenycsapata lehetőséget biztosít a magyar illetve külföldi, többnyire Ausztriában megrendezett versenyeken való részvételhez. Viszont ez a sorozat, bárki számára nyitott volt. Egymás mellett versenyezhetett a profi és az amatőr jelentkező egyaránt. Székely Zoltánnal a Freerideclub egyesület egyik vezetőjével a Hómenők kupa megálmodójával és egyben főszervezőjével beszélgettem, Magyarország első számú gyereksíverseny kupasorozatáról.

 

 _27a0723.jpg

Tovább

Három tipp, hogyan tedd felejthetetlenné a báli estét, arra az esetre, ha nem vagy hamupipőke, nincs üvegcipőd és a keresztanyád sem tündér a javából.

Három tipp, hogyan tedd felejthetetlenné a báli estét, arra az esetre, ha nem vagy hamupipőke, nincs üvegcipőd és a keresztanyád sem tündér a javából.

Január, február, Sportbál és Aranybál. Megkezdődött a báli és a farsangi szezon, utóbbinak inkább előszele ért el hozzánk. Ma már a divatos esküvői táncokat is converse cipőben járják, így hát ideje egy kis lehetőség megmutatni, mikor nő egy nő és mikor férfi az, aki kézen fogva kíséri. Hiszen a nagyestélyik és koktélruhák a szmokingokkal együtt, ott porosodnak a gardróbban és arra várnak, hogy kristálypohárral a kézben végigkísérjenek a vörös bársonyszőnyegen. Már ha egyáltalán van megfelelő öltözéked, ha netán a szőke herceg fehér lovon, a színházjegy helyett, egy estéllyel lepne meg.

img_7818.JPG

Tovább

Az a bizonyos "szánalmas negyvenes" az éjszakában

A lábamat lógatva a telefonomat nyomogattam, míg Judy a mosdóba sietett. Elment mellettem egy pasas, kezében a kabátjával, meg valami rövid itallal, már amennyire a pohár méretéből meg tudtam állapítani. Nem akartam odanézi, de olyan elánnal járkált fel s alá, hogy gyakorlatilag rákényszerített. Magas, szőkés barna rövid haj, vászonnadrág, betűrve a kockás ing. 
Mindig erről álmodtam...

15400433_1328225310573166_468987147543889762_n_1.jpg

Tovább

Lanzarote három naplementéje

La Palman, Tenerifen és Gran Canarian töltött csodálatos nyaralásunk után, minden pillanatban visszavágytam ebbe a gyönyörű szigetvilágba. Sokáig azon gondolkoztam hogyan tudnánk egy élhető otthont teremteni Las Palmason, de sajnos az ész győzött és úgy néz ki, ez még egy pár évig így is marad. Sosem lehetek elég hálás és azt gondolom, vagyunk így páran, hogy @utazómajom barátunk nap, mint nap elhúzza előttünk a mézesmadzagot „bükkfürdői” áron, mikor belebotlottunk egy újabb lehetőségbe, amit nem lehetett kihagyni. Egy kis sziget, Lanzarote. Szerelem első és második látásra. Nincs ehhez fogható, ilyen hangulatos, ilyen egyszerű és ilyen gyönyörű hely, ilyen közel az otthonunkhoz.  Azonnal dobtam Las Palmast és a szívemet adtam ennek a helynek. Egy hűtlen szörnyeteg vagyok, de aki járt itt, érti és tudja miről beszélek, Lanzerote egyszerűen elragadó.

lanzerote.jpg

Tovább