Szeghalmi Anita

Az új évre fogadom : Boldog és sikeres leszek!

2016. január 11. - C.D.T.

Egyszer megkérdezte Tőlem valaki, hogy: Neked soha nincsenek gondjaid? Mindig vidám vagy, az arcod mosolyog, olyan jó Rád nézni. És itt az a kifejezésen, hogy "olyan jó rád nézni", volt a hangsúly. Akkor nem is figyeltem erre a mondatra, de ma már értem mi olyan feltűnő egy boldog nő arcán.
Van egy kollégám, akitől szinte minden áldott nap, mikor ránézek, vagy találkozok vele megkérdezem. Minden ok? Minden rendben? Mi a helyzet, valami baj van? Mígnem egy nap elgondolkoztam rajta, hogy miért kérdezem meg ezt tőle szinte minden nap? Talán, mert egyszerűen ezt váltja ki belőlem. Igen, azt érzem, hogy ezeket meg kell kérdeznem Tőle. Azt gondolom, hogy a sok otthoni probléma ül rá az arcára. Ma már alig látom mosolyogni és ezáltal azt érzem, hogy sajnálom...és ez az érzés borzasztó, mert segíteni szeretnék.

happy2.jpg

Mindenkinek van rossz napja, rossz időszaka. Válás, betegség, szeretteink elvesztése, magány, munkanélküliség, stb. Szerintem köztünk is van olyan, aki szinte nap mint nap megküzd valamilyen problémával. Nekem is van, nem is egy. Egyikünk erősebb, nem mutatja, felveszi a pókerarcot és megpróbál az életből csipegetni valami jót, másikunk gyengébb, nehezen dolgoz fel problémákat, lehangolttá válik és már észre sem veszi, hogy az egész lényét behálózta a szomorúság és a gond.

Nem gondolkoztatok el rajta, hogy a saját pozitív kisugárzásunk, pozitív energiát ad másoknak és mi ugyanígy pozitív energiát kapunk tőlük vissza? Míg ha folyamatosan enerváltnak, rosszkedvűnek, fáradtnak látnak, akkor nem beszélgetnek velünk, nem nevetgélnek és nem is kapunk olyan impulzust, amitől mi magunk is töltődhetnénk? Csak egy kérdés.
Hogyha folyamatosan gondterheltek vagyunk, akkor taszítani kezdjük az embereket, de ha jó kedvünk van és megpróbáljuk a gondokat félretenni, talán boldogabbak lehetnénk és sokkal több ember keresné a társaságunkat! Szerintetek a párkapcsolat, vagy a baráti kapcsolatok, vagy a munka nem ezeken múlik?

happyness.jpg

A minap kaptam egy önéletrajzot, egy aktuálisan felrakott álláshirdetésre. Természetesen az illetőt megnéztem a Facebookon, azt hallottam ma már mindenki megnézi a jelentkezők profilját. Áradt a negatív impulzus minden egyes megnyilvánulásból. Ennek hatására nem is foglalkoztam tovább vele. Majd este lelkiismeret furdalásom lett így az első dolgom volt másnap megnézni megint. Szerettem volna találni valamit, ami pozitív, ami miatt vele szeretnék dolgozni, hogy megnyugtassam a saját lelkemet. Nem találtam.

Hogyan akar valaki sikeres lenni az életben, boldog párkapcsolatban élni, ha az egész lényét átjárja a keserűség?

Persze, lehet mindenre ráfogni, megértem, néha én is ezt teszem. De nem lehetne azt mondani, hogy holnap mi lesz? Semmi, ha eltaszítod magadtól, mielőtt megtörténhetne és folyamatosan az elmúlt problémával fogsz mentegetőzni azért, hogy megnyugtasd magad, mert neked igen is jogod van egy nagy darab szarkupacnak lenni. Pedig, nem.... 

happy3.jpg

Ez pusztán vonzás: Szart adsz, szart kapsz. Minden téren... 
Nem vagyok mindenható, nekem is van olyan időszak, amikor összecsapnak a felhők felettem. Napokra begubózok és sajnálom saját magam. Azt is kell! Nem szégyen...Majd belenézek a tükörbe, adok egy nagy „pofont” magamnak és újra kezdem. 

Tehát mától kezdve a kérdés az, hogy mit szeretnél adni másoknak ahhoz, hogy jó dolgokat kapjál vissza? Tedd fel magadnak a kérdést, hogy mit teszel meg érte és ha az a válasz, hogy mindent akkor jó helyen vagy. Akár az új évi fogadalmad is lehet, hogy mindenben megkeresed a pozitívumot, majd megtanulsz neki örülni, a negatívval pedig megküzdeni!Mert boldog /nem szeretnél/ akarsz lenni a magánéletedben és sikeres akarsz lenni a munkádban!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cdthungary.blog.hu/api/trackback/id/tr358261416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.