Szeghalmi Anita

Végy egy emberi agyat... Last minute Halloween-i süti receptek

2015. október 31. - C.D.T.

Ha házibulit szervezel estére, akkor most biztosan pánikban vagy, hogy nem vettél semmit, tököt faragni nem tudsz és az italt a többiek hozzák. Tonna számra görgeted végig a kívánatosabbnál kívánatosabb fotókat a Pinteresten és közben azt érzed, hogy egyre messzebb kerülsz az áhított képtől. Pedig egy cseppet sem kell aggódnod, a lehető legegyszerűbb módon meg lehet oldani a dolgokat, hogy szószerint kísértetiesen hasonlítsanak egy menő, pinterestes, instagramos virításra. Nekünk a budaörsi Suhajda cukrászda adta az ötleteket, melyeket egyszerűen nem tarthattunk titkokban.

image_5.jpg

 

Szellemek 

Hozzávalók

Tészta:
50 dkg liszt
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 darab tojás
csipetnyi só, 1/2 csomag sütőpor
25 dkg olvasztott margarin

Díszítéshez:
Olvasztott csoki
Porcukor vagy cukormáz por

A kicsi szellemek megidézéséhez nem lesz szükséged másra, mint egy alap linzer tésztára, amit szépen összegyúrsz, majd amikor kész és még picit pihent is, egy harang alakú tésztaszaggatóval fel is darabolsz. A harang alját levágod, a tetejét süveg-szerűen összenyomod. Az életre hívott formákat egy rövidebb időre a sütőbe helyezed, amíg kicsit megpirulnak. Közben kikevered a cukormázat és amikor már jó folyós, sütőpapírból tekersz egy pici tölcsért, amibe bele is öntöd. Mikor a kísértetek már a sütőben üvöltenek, a tetejüket megkened a fehér cukormázzal és udvariasan adsz nekik egy kis időt dermedni. Ezalatt tűzre pattintod a csokit, amivel a szemet és a szájat díszíted majd. 

_27a3069_1.jpg

Szemgolyó 

Hozzávalók:
1 csomag Nero keksz
Epervelő
1 csomag fehér csoki
Zöld / fekete marcipán
Piros és fekete ételfesték

A zöld és a fekete marcipanból pici, kör alakú pupillákat gyúrsz, amit egy nagyon vékony ecset segítségével eressé teszel azzal, hogy függőleges vonalakat húzol bele. Fogsz egy bonbon készítésére alkalmas szilikon sütőformát, amibe a keményítővel finoman megszórt pupillák kerülnek. Ha ezzel is megvagy, melegebb éghajlatra küldöd a fehér csokit a tűzre, míg az finoman folyós nem lesz. Egy vastagabb ecset segítségével végig mázolod a forma belsejét és beteszed a hűtőbe, hogy kicsit megdermedjen. Eközben szorgosan kikevered az epervelőt és szépen kinyitod a hamarosan szerepet kapó Nero kekszet, amiből egy picit nasizhatsz is. A kekszes intermezzo után a frigóban, közepesen megdermedt édesség fele veszed az irányt. A sütőformában lévő masszákba epervelőt kensz, hogy ellepje a lyukat és a tetejére teszed a Nero kekszet -ha még nem etted meg-, aztán megint hűvösre teszed az alkotást. A kész szemgolyókat kiveszed a formából és egy nagyon vékony ecset, valamint piros ételfesték segítségével ereket rajzolsz az oldalára. 

_27a3076.jpg

Véres agy 

Hozzávalók:
1 csomag Nero keksz
15 dkg teavaj 
1/2 csomag vaníliás cukor 
cukor ízlés szerint
dió 
csokis krém (Nutella)

Hiába hangzik bonyolultnak, ez sokkal egyszerűbb, mint az előző kettő. A csokis krémmel utolsó pillanatban nem kérnénk, hogy bajlódj a menő cukrászdával ellentétben, úgyhogy egy adag valódi Nutella is megteszi, amiből egy kicsit kensz minden keksz közepére. A Nutella tetejére helyezed a diókat és megengeded nekik, hogy közelebbi kapcsolatba kerüljenek a krémmel, amíg kikevered a lehetőleg nem hűtő-hideg vajat a cukorral. Az így kapott vajkrémet a dió formáját meghagyva a gyümölcsre kened, amire óvatos mozdulatokkal piros ételfestéket csepegtetsz. Az agyakat végül addig tárolod a hűtőben, amíg meg nem érkeznek a vendégek, de lehet, jobb ha nem is közlöd előre velük, hogy mi vár rájuk ha kinyitják az ajtót... 

_27a3080.jpg

 

Ha tetszett a cikk, nézd meg a legmenőbb Halloween-i sminkeket is:

ÍGY KÉSZÜLNEK A LEGTUTIBB SMINKEK HALLOWEEN-RA

MEGTALÁLTUK A BELVÁROS LEGÉDESEBB KÁVÉZÓJÁT

Vagy kövess minket FACEBOOKON 

A bejegyzés trackback címe:

https://cdthungary.blog.hu/api/trackback/id/tr968036966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.