Szeghalmi Anita

Megtaláltuk a belváros legkülönlegesebb kávézóját

2015. október 16. - C.D.T.

Nemrég nyitotta meg kapuit a WarmCup névre keresztelt szuper kis hely, ahol még a legkritikusabb kávéfogyasztó is elégedetten dől hátra, hogy élvezze a gyümölcsös ízű ital nyújtotta élményt. A hely tulajdonosa maga a fekete ital specialista Jakab Gábor, aki szinte minden pici titkot megosztott velünk.

_27a2783.jpg

A WarmCup a Király utcáról nyíló, kicsit csendesebb Kertész utcában található, éppen a legendás Szimplával szemben. A kávézóba lépve igazi bensőséges hangulat fogad és egy perc alatt azt érezzük, hogy elvarázsoltak, majd letettek valahol a Mont Marche egyik utcáján, ahol finom reggeli italok illata terjeng és híres írók épp a következő korok nagy műveit alkotják. Az pedig teljesen biztos, hogy egy hazai tehetség ide fog elbújni a felső szint vintage székeire, ahol egész nap különleges kávén és helyben készült finom falatokon fog élni.

_27a2909.jpg

A trendérzékenység és a jó ízlés persze nem elég ahhoz, hogy valaki megnyissa a következő kedvenc helyet a hetedik kerület színes forgatagában. Nagyon fontos, hogy vendéglátós tapasztalatokkal rendelkezzen az, aki egy sablonoktól mentes, egyedi kávézót szeretne bevezetni a köztudatba. Gáborral, mint üzletvezetővel többször is találkozhattunk a belvárosi éjszakai életben, többek a CorvinTető munkatársaként, akinek hatalmasat fordult az élete, miután elkezdett foglalkozni a frissítő, forró italokkal.

_27a2872.jpg

Gábor elmesélte, hogy első lépésként beiratkozott a Barista Hungary nevet viselő, kávékészítő iskolába, ahol szépen kitanulta a főzés csínját-bínját és a Warmup nevű helyen kitalálta, hogy minőségi kávékkal örvendezteti majd meg a reggel munkába igyekvőket. Az igényesen elkészített italoknak akkora sikere volt, hogy Gábor egyik ismerőse felajánlotta, hogy a tulajdonában lévő négy hely közül válassza ki, melyikben szeretne üzemeltetni egy saját kis sarkot. Gábor, a Solera tapas bárt választotta és a vendégtér egyik részéből kávékészítő helyet alakítottak ki. Eredetileg egy társával, ketten álmodták volna meg az új kávézót, de a másik fél kiszállt az üzletből így minden rá maradt. 

_27a2801.jpg

A kialakítás után a partnerek kiválasztása következett, ahol az első szempont volt, hogy megtalálják azt a beszállítót, akit emberként is tisztelni, kedvelni tudnak. Elsősorban olyanokkal akartak megállapodni, akik nem csak hogy jó termékeket állítanak elő, hanem szívvel-lélekkel képviselni is tudják azt. Egy nagy céget engedtek be, az új hullámos Casino Mocca brandet, amit 3 fiatal srác, Szabi, Lajos és Zoli képvisel. A minőségire pörkölt kávéik pedig tökéletes alapanyagai az üzlet specialitásainak, melyeket a slow coffee kategóriába sorolhatunk. 

_27a2912.jpg

A filteres italok mellett olyan különlegességeket is találunk, mint a kávébab körüli gyümölcsből készült Cascara és az Iwaki. A Cascara íze leginkább a nagyon finom teáéra hasonlít egy hatalmas adag kávé élénkítő hatásával, így tökéletes választás, ha az ember lánya vagy fia laptopon szeretne dolgozni egy finom, délutáni ital mellett. Persze egy ilyen pillanathoz választhatjuk az előbb említett japán specialitást is, mely hideg vízzel, 4-5 óra leforgása alatt csepeg le. Gourmanoknak mindkettő erősen ajánlott. 

Fotók: Szeghalmi Anita 

A bejegyzés trackback címe:

https://cdthungary.blog.hu/api/trackback/id/tr557964654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.